dinsdag 12 juli 2011

Kan je daar überhaupt je brood mee verdienen?

Waarom onderhoudsmiddelen?
Is daar markt voor dan?
Kan je hier überhaupt je brood mee verdienen?
Vragen die mij regelmatig gesteld worden.

Graag vertel ik u iets meer over de achtergrond van Everlake, oprichting en doelstelling.


2008 is het jaar van de start.
Eccellente is op 1 februari ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Leeuwarden. Destijds een webwinkel gericht op de verkoop van Saeco espressomachines, gedreven op mijn liefde voor koffie.
Laten we de aanloop maar een leerschool noemen, na 6 maanden stond de teller op 'ruim' 4 orders (AHUM). De espressomachine zouden het niet echt doen voor Eccellente. Het onderhoud daarintegen wel. Vanaf augustus 2008 werd de website daarop aangepast. De laatste 4 maanden van het jaar gaven 97 orders in totaal. Toch nog een aardige start.

2009 was het jaar van groei van bestellingen.
Daarnaast hebben we een eigen ontkalker laten ontwikkelen om goedkoop alternatief te bieden voor koffiedrinkend Nederland.
De eerste verkoop van de 'Eccellente ontkalker' was op 9 maart 2009. Al in oktober van hetzelfde jaar hebben we een verbeterde ontkalker, de snelontkalker in een kleine flacon, laten ontwikkelen. Lees voor meer info over de ontkalker de Eccellente Update maart 2011.

2010 was het jaar van winst.
Na 2 jaar Eccellente als 'bijbaan' gehad te hebben ging ik, Dirk Jan Pheifer (eigenaar), volledig voor Eccellente werken. Dit was noodgedwongen: groeien of verkopen. Ik koos voor groeien en dat hield in dat ik mijn ontzettend leuke baan als projectmanager moest beëindigen.
Door de exponentiele groei werden er voor het eerst zwarte cijfers geschreven, oftewel: winst.
Lambo Koffie uit Enschede is koffie voor ons gaan branden onder de naam Eccellente Espressobonen. Daarnaast gingen we ook espressobonen van Peeze uit Arnhem verkopen.
De tweede webshop werd in juni geopend, OnderhoudsArtikelen.nl gericht op witgoed onderhoud.

2011 is het jaar van organisatie.
We verkopen ondertussen 15 verschillende merken in de 2 webshops. Onlangs is een derde webwinkel geopend met een identiek assortiment als Eccellente.nl. De bedrijfsnaam is op 1 mei veranderd in Everlake Trading Company. De webshops vallen onder dit bedrijf evenals een groothandel. In de tweede helft van het jaar zullen er nog 2 webwinkels geopend worden en wordt de Belgische markt verder ontwikkelt.


Everlake Trading Company zal zich de komende jaren richten op groei in de huishoudelijke verbruiksartikelen sector.

Everlake biedt een uitmuntende service, lage prijzen en snelle levering aan al zijn klanten.


Dirk Jan Pheifer

Geen opmerkingen: